Reyhan Reçeli

15:01 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

26-06-2017

Merhabalar..


Reyhan Reçeli
Bildiğiniz üzere reçel yapmak benim işim..:) Reçel yapmak bana inanılmaz bir haz veriyor. Yıllardır edindiğim tecrübeyle reçellerim için başarılı diyebilirim. Aralarda ziyan ettiğim çok olmuştur, işin püf noktalarına dikkat etmezseniz başarılı sonuçlar alamazsınız. Reçel yapmanın püf noktalarını ayrı bir yazımda sizlerle paylaşacağım. 
Gelelim Reyhan Reçeline..
Reyhan, çok faydaları olan bir bitkidir. Mecazi anlamda "güzel kokan her şey" için kullanılmış dünyanın değişik yörelerinde..Reyhanın kokusu çok keskin ve tadı hafif acıdır. Reyhan şerbetini sevenler bilirler, şerbetin rengi, tadı damaklarda harika bir his bırakır. Bunun dışında kurutulmuş olanını baharat olarak özellikle dolmalarda kullanırız. Hatta reçel yapımında renk vermek için de kullanıyorum ben. Doğal renk verici olarak kullanabilirsiniz.. 


Reyhan Reçeli

Reyhan Reçeli
Reyhanın diğer adı Fesleğendir. Faydalarından en bilineni öksürüğü kesmesidir. Bunun dışında mide ve bağırsak gazlarını gidermede birebir etkisi vardır. İştah açtığını bir kenara alalım fakat arı sokmasına çok iyi geldiğini de belirtmek isterim. Bana kalsa kokusu yeter ! yapraklarını çiğden yemeye bayılıyorum mesela..Neden reçelini yapmadım şimdiye kadar bilmem. İlk denemem de başarılı oldu ve kesinlikle tavsiye ediyorum..Yapın !..Eğer reyhanın aromasını seviyorsanız reçelini de seveceksiniz.

Malzemeler:

2 demet reyhan

5 su bardağı toz şeker

1 limon suyu

bir çimdik tuz

2 su bardağı su

Yapılışı:

Reyhanların yapraklarını saplarından ayıklayıp sirkeli suda 30 dk. bekletin. Daha sonra bol suda yıkayıp sebze kurutucuda kurutun. Reyhan yapraklarını bir kaba alın ve üzerine 2 su bardağı şeker ve limon suyunun yarısını döküp ellerinizle ezin.


Reyhan Reçeli
 Bir saat kadar beklettikten sonra reçel tenceresine 3 su bardağı şeker ve 2 su bardağı suyu, bir çimdik tuz koyup kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca reyhanları ilave edin ve beş dakika harlı ateşte kaynatıp sonra altını kısın. Yaklaşık 15 dakika sonra reçeliniz kıvamını alacaktır. Tekrar altını açıp fokur fokur kaynatın. Limon suyunu ekleyip beş dakika daha kaynattıktan sonra reçelin kıvamından emin olduğunuzda ocağın altını kapatın. 
Reyhan Reçeli
Sıcakken temiz, steril kavanozlara boşaltıp kavanozların kapaklarını sıkıca kapatıp ters çevirin, bir bezin üstüne koyup bir gün bu şekilde bekletin. Reçellerinizi karanlık ve serin bir yerde muhafaza etmeyi unutmayınız. Sevgiyle kalın..


Reyhan Reçeli

Reyhan Reçeli

Reyhan Reçeli


                              "Sevgiyle Pişen Yemeklerden"

                                                      Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

0 yorum: