Köstebek Pasta Nasıl Yapılır ?

00:14 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

Köstebek Pasta
Bu akşam Aylin'in canı pasta istemiş. "Annecim beraber yapalım nolur" dedi. Bol kalorili olan bu pastayı yedim ve aldım kiloları,nasıl eriteceğim bilmem. Yapımı gayet basit ve eğlenceli olan bu pastanın tarifini sizlerle paylaşıyorum. Yaparken kızımla çok eğlendik doğrusu.
Malzemeler:
Kek için:
2 adet yumurta
100 gr. oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı
1 çay bardağı süt
1.5 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
4 adet muz

İç kreması için:
1 paket krema sertleştirici
2 paket krem şanti
1 çay bardağı çikolata parçası

Yapılışı:
Fırını önceden 160 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakın. Kek çırpma kabına yumurtaları kırın. Toz şekeri ilave edip mikserle 1 dk. karıştırın. Daha sonra sütü, yumuşamış margarini, kakaoyu ve kabartma tozunu ekleyip 2 dk. daha karıştırın. Karışımı margarinle yağladığınız orta büyüklükte ( 26 cm. çapında ) kelepçeli kek kalıbına dökün. Kaşık yardımıyla her tarafına eşit şekilde yaydırın. Keki fırına verin ve yaklaşık 25 dk. pişirin. 
Şimdi kremasını hazırlayalım. Krem şantiyi tarifine göre sütle çırpıp koyu kıvama gelmesini sağlayın. Bir paket krema sertleştiricisini de ekleyip çikolata parçalarını içine karıştırın.
Soğuyan keki kenarlarından 1 cm aralıkta olacak  şekilde yuvarlak bir daire  kesin. Yani kekin ortasını kenarlarında 1 cm kalacak şekilde kesin. Kestiğiniz kek parçalarını bir kasede ufalayın.
Ortası oyulan kekin içine soyduğunuz muzları yerleştirin. Üzerine kemayı dökün ve sonra ufaladığınız kek parçalarını serpiştirin. Hafifçe elinizle bastırın. Buzdolabında bir kaç saat soğutup servis yapın.
                                Afiyet olsun
Köstebek Pasta
Köstebek Pasta
Köstebek Pasta
Köstebek Pastanın muciti
Köstebek Pasta
Köstebek Pasta
                                                 SEVGİYLE YAPILAN YEMEKLER
                                                                                         DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

0 yorum: